dimarts, 12 de juliol del 2011

MASALA

COM PREPARAR UN AUTENTIC MASALA!

Masala Chai és la beguda més popular de l'Índia. Es denomina popularment Chai que significa Te en Hindi i és una barreja de Te negre, generalment un Assam CTC, amb llet i espècies. El nom Masala es dóna a la barreja d'espècies que acompanya aquest deliciós Te, composat generalment per cardamóm, pebre negre, clau, badiana, gingebre ... Segons la regió de l'Índia les espècies poden canviar i trobem barreges amb llorer, coriandre, fonoll, lemon grass, regalèssia i fins i tot xocolata, es pot dir que hi ha una recepta a cada ciutat, barri o en cada casa, per exemple a Old Delhi afegeixen un ferment làctic que li dona un sabor especial. Encara que aquí ens centrarem en la recepta tradicional que es prepara al sud de l'Índia.

Els Chai Wallahs són els encarregats de preparar el Chai, estan per tot arreu, estacions de tren, parades, carrets ambulants i ofereixen el seu Te a la veu de CHAI, CHAI, CHAI, CHAI ... Com bé diu el meu amic Iñaki Barettini de odissea pel món i que en aquests moments el seu periple l'ha portat fins a Laos.
És tan important la preparació del Masala Chai per part dels Chai Wallashs, que alguns inclouen en les seves receptes un mantra ó oració per fer únic el seu Masala i així fidelitzar als seus clients.


El Ritual continua amb la tasses en que es serveix el Chai, reben el nom de Kullarhs, són tasses d'argila, cuites a la escalfor d'un foc suau i que després de ser utilitzades es tiren a terra assegurant-nos de que es trenquen per que tornin a la terra de la qual procedeixen. Això si que és reciclar!

INGREDIENTS PER TASSA

2/3 parts d’aigua, 1/3 part de llet, 1 cullera de postres de Te Assam CTC cut, ¼ de cullera de postres de la barreja de espècies i sucre al gust, de 1 a 2 culleres per tassa, haig de dir que a Índia es serveix molt dolç.

PREPARACIÓ

Posar a bullir l’aigua en un pot junt amb el sucre, per que així l’aigua quedi caramelitzada, afegirem la barreja d’espècies junt amb el Te i ho farem bullir de nou 5 minuts a foc molt lent, apagarem el foc, ho tapem i ho deixarem en infusió 2 ó 3 minuts, a continuació afegim la llet i ho tornem al foc fins que torni a bullir, ho retirem, colem i ja tenim un meravellós MASALA que, pres poc a poc i amb els ulls tancats ens traslladarà al sud de Índia.
Que el gaudiu!!!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Amigo Manel, que gran post!, no podias haber descrito mejor todo lo que en la India supone el te/chai masala, una bebida, un ritual, algo tan arraigado en su cultura que no dejas de notar su presencia en todos los rincones y en todos los momentos del dia. Leyendote he recordado muchos buenos momentos en este pais, que tambien los hubo, a pesar de todas las dificultades que conlleva el visitarlo. Con el paso del tiempo se aprende a valorar todo desde la distancia.
Gracias por acordarte y mencionarme en tu Blog!! Ya tengo ganas de que podamos dentro de poco compartir un Chai Chai Chaiiii
Sabaidee desde Laos... Besos a Gemma!

Anònim ha dit...

Ultimamente no paramos de hacer Masala aqui en la Masia en la que estamos, para entrar en calor y en comunión con los alrededores. Muy buena la receta, siguiendola he hecho un Masala de chuparse los dedos. A ver cuando venis a probarlo!

eva ha dit...

Manel! quina recepta més bona! per un moment m'he traslladat al meu estimat Nepal! moltes gràcies per compartir amb tots nosaltres una beguda tan bona com aquesta que com ve diu l'Iñaki ens fa entrar en calor en aquests dies plujosos de tardor. Una abraçada!

eva ha dit...

Ummmmm!!!! però quina recepta més genial! per un moment m'he traslladat al meu estimat Nepal, tancant els ulls a cada glop semblava de nou que era allà! Moltes gràcies Manel per compartir amb nosaltres aquesta meravellosa recepta i que en poguem gaudir sobretot ara que ve molt de gust en aquestes tardes plujoses de tardor. Una abraçada!

El Blog de El Cargol del Montseny ha dit...

Hola Iñaki, seguro que con la experiencia que tenéis, hacéis uno de los mejores Masalas que se puede probar.

El Blog de El Cargol del Montseny ha dit...

Benvolguda Eva, me n’alegro de que gaudeixis d’aquesta recepta, sobre tot si et trasllada al Nepal. Moltes Gràcies dels Cargols.

Des d'on ens veuen.

El racó del Te