divendres, 11 de febrer del 2011

LLAVORS DE CHIA



PROPIETATS

La llavors de Chia és la font vegetal amb més concentració d'Omega 3 (62%). També conté una important quantitat d'Omega 6 (20%).

Molt rica en antioxidants: àcid clorogènic, àcid cafeic, miricetina, kaempferol, quercitina i betacarotè.

AVANTATGES DE LES LLAVORS DE CHIA
  •  La Chía és la major font vegetal d'àcids grassos Omega-3.
  •  Contenen antioxidants, proteïnes, aminoàcids, vitamines, minerals i fibra.
  •  Aporten proteïnes molt importants per a persones vegetarianes.
  •  La llavor de Chía no conté gluten.
  •  Es poden consumir soles o incorporades a altres aliments.
  •  És un producte d'origen vegetal.
  •  No tenen sabor ni olor.
  •  Aporta energia a qui les consumeix.
  •  Ajuden a controlar els nivells de colesterol i la tensió arterial.
  •  Faciliten la digestió, milloren el trànsit intestinal i tenen efecte saciant.
  •  Ajuden a controlar la gana.
  •  Col•laboren en el manteniment d'una bona salut cardiovascular.
  •  Ajuden a millorar la salut del sistema nerviós i immunològic.
  •  Afavoreixen el desenvolupament muscular i la regeneració de teixits.
  •  Milloren l'activitat cerebral i ajuden en problemes emocionals.
  •  Ajuden a controlar els nivells de sucre. Aporta beneficis per a diabètics.
  •  Tenen un baix contingut en sodi.
  •  Poden consumir persones de totes les edats.
COM PRENDRE LES LLAVORS DE CHIA

Per a una millor absorció de les propietats, el més recomanable és posar una cullerada sopera de llavors en un got d'aigua, remoure i deixar reposar de 10 a 15 minuts. En aquest temps es formarà un gel que es prendrà juntament amb les llavors.
També les podem consumir amb llet, llets vegetals, iogurt, amanides, etc ...
Una altra manera de màxima absorció és igual que amb altres llavors, moldre-la i ingerir.
La podem prendre a qualsevol hora i la quantitat recomanada és entre 10 i 25 grams al dia.

CARACTERÍSTIQUES

La Chía (Salvia hispànica L.) és una planta de la família de les Labiatae (Lamiaceae). És una herbàcia anual, que pot arribar fins a dos metres d'alçada. Les fulles mesuren de 4 a 8 cm. de llarg i de 3 a 5 cm. d'ample. Les flors són hermafrodites, de color violeta. Floreix entre juliol i agost i es conrea, sobretot, a Mèxic, Guatemala i Bolívia. La planta de Chía requereix un clima tropical o subtropical. Al cap de l'estiu, les flors donen lloc a un fruit en forma de "aqueno indehiscente".

La llavor és rica en mucílag, fècula i oli, té uns 2 mm. de llarg per 1,5 mm. d'ample. És ovalada i lluent, de color gris a marró fosc.

4 comentaris:

El Blog de El Cargol del Montseny ha dit...

:-))

El Blog de El Cargol del Montseny ha dit...

:-))

Jhon ha dit...

Em podeu dir quantes vegades al dia es tenen q prendre?

El Blog de El Cargol del Montseny ha dit...

No hi ha un mínim o un màxim a l'hora de prendre-ho, est`en funció de les necessitats d'Omega-3 que tingui el nostre cos. El que si és important és ser constant, al menys un cop al dia i molt important l'Omega 3 es una substancia liposoluble, hauríem de prendreu sempre amb oli o greix, millor prendre-ho amb una amanida amb oli o amb una torrada amb mantega vegetal o lecitina de soja. L'Omega3 necessita greix per ser assimilat, no val prendre'l amb dejú, ja que no l'assimilaràs.

Des d'on ens veuen.

El racó del Te