dimecres, 22 de març de 2017

SUCRE DE COCO


El sucre de coco, també conegut com sucre de lechaza de coco, és un sucre derivat de la saba de flors de cocoters. S'ha usat com un endolcidor tradicional des de fa segles en regions on floreixen els cocoters tals com el Sud-est asiàtic. El sucre de coco està majorment compost de sucrosa que li dóna el seu sabor dolç encaramel·lat. Al contrari que el sucre refinat blanc, el sucre de coco es processa molt poc i se li afegeixen pocs o cap producte químic, això significa que la majoria dels seus minerals es deixen intactes. Per aquesta raó el sucre de coco s'ha tornat cada vegada més popular a Occident com a substitut de sucre blanc i morè i es ven comunament en botigues de dietètica.


Beneficis per a la salut

Adequat per a diabètics. Un dels majors atractius del sucre de coco com a substitut del sucre és el seu baix índex glicèmic de 35 que és comparable a la majoria de les fruites i verdures. Consegüentment el sucre té poc impacte en els nivells de sucre en sang, fent que sigui adequat per a diabètics, pre-diabètics i qualsevol persona que vulgui evitar pics de sucre en sang. La majoria dels altres substituts del sucre incloent el xarop d'auró i la mel, tenen un alt índex glicèmic de 69 o més, mentre que el sucre refinat pot arribar a més de 90.

Ric en aminoàcids. A causa de que no és processat, el sucre de coco conté els mateixos 16 aminoàcids que la saba de la que se'n deriva. Concretament, 100 grams de sucre de coco ens subministren 34.2 mil·ligrams d'àcid glutàmic (un neurotransmissor essencial per a una funció cerebral adequada), 11.2 milligramos d'àcid aspàrtic (fomenta la funció metabòlica i s'usa per tractar la depressió), 15.4 mil·ligrams d'treonina ( manté un equilibri de proteïnes en el cos) i 8.2 mil·ligrams de serina (ajuda en la funció cerebral i del sistema nerviós), a més de quantitats menors d'aminoàcids essencials i no essencials. Aquests aminoàcids, sent components de proteïnes, són necessàries per al creixement cel·lular i la seva reparació, funció metabòlica i la producció d'hormones i enzims.

Complex vitamines B. La saba de coco és rica en vitamines, incloent 12 de les vitamines B essencials i el sucre de coco hereta aquest benefici. De totes les vitamines B, el sucre de coco conté més d'inositol (vitamina B8) que es necessita per a la formació de cèl·lules saludables i també s'ha usat per tractar l'ansietat i la tristesa. El sucre de coco també té altes quantitats de tiamina, riboflavina, àcid fòlic, turó, piridoxal, àcid paraminobenzoico, àcid pantotènic i àcid nicotínic. Fins i tot conté traces de vitamina B12 que es troben poques vegades en plantes. Totes aquestes vitamines B ajuden en el metabolisme cel·lular i ens subministren energia.
Font excel·lent de minerals en traces. Una cullereta de cafè de sucre de coco conté nombrosos minerals en traces que no es troben en el sucre refinat. Aquests minerals inclouen fòsfor (important per al creixement dels ossos i la funció renal), potassi (redueix la hipertensió i redueix els nivells de sucre en sang), nitrogen (tracta malalties cardiovasculars), magnesi (regula el metabolisme i estimula el cervell) , manganès (un important antioxidant) i coure (ajuda a alliberar l'energia i ajuda a la producció de melanina a la pell) a més de quantitats menors de zinc, ferro, calci, bor, sofre, sodi i clor.

Des d'on ens veuen.

El racó del Te