divendres, 6 de maig de 2011

Propietats del Te Vermell

El Te vermell és te un semifermentat. Les fulles es deixen madurar en coves sota terra amb humitat i temperatura controlades, d'aquí el seu lleuger sabor terrós.

El te vermell ó Pu-erh és ideal per a l'acció diürètica, afavorint l'eliminació natural de toxines i evitant la retenció de líquids.

Una altra de les propietats que té el Te vermell és la de ser altament digestiu. Aquesta beguda estimula la producció d'àcid gàstric, afavorint així el metabolisme hepàtic i generant sals biliars que són molt bones per a la digestió.

Per les raons formulades anteriorment, el Te vermell per perdre pes està més que recomanat. La seva acció aprimant es deu a l'acceleració del metabolisme del fetge, fet que afavoreix la ràpida eliminació dels greixos.

El te vermell per al colesterol també pot resultar interessant. Un estudi de la Universitat de Yunnan (bressol del Te) així ho va certificar en el seu moment, quan diversos pacients coronaris van ser tractats amb una cura de te vermell, obtenint interessants resultats.

De tota manera, no oblidis tenir en compte les contraindicacions del te vermell per cerciorar que pots consumir-lo sense problemes.

Són moltes les bones propietats que té el te vermell, també anomenat Pu-erh. Però, igual que totes les begudes que tenen cafeïna, té algunes contraindicacions.

El Te vermell conté, com també el cafè i la herba mate, cafeïna o teïna i teobromina. Aquestes són substàncies excitants del sistema nerviós central i també augmenten la pressió sanguínia. De tota manera, la concentració d'aquestes substàncies en el Te vermell no arriben a nivells equiparables amb els del cafè.

Un altre punt d'interès relacionat amb les contraindicacions del Te vermell ve de la mà de les interaccions que aquesta beguda produeix amb altres substàncies. Per exemple, barrejat amb suc d'aranja pot incrementar els nivells plasmàtics de cafeïna, accentuant així els seus efectes . D’una altra banda, la llet pot arribar a inutilitzar els seus efectes antioxidants. També s'estima que un abús de Te Vermell podria arribar a afectar l'absorció de ferro provinent d'alguns aliments.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies per compartir les propietats d'aquest deliciós te. Aprofito per recomanar-te fer un cop d'ull a les del te verd, les he recollit aquí: http://coachingpersonal.cat/2011/01/25/te-verd-a-la-menta/

Des d'on ens veuen.

El racó del Te