Les propietats del Rooibos, converteixen aquesta infusió en una excel lent alternativa del te vermell, sense les contraindicacions que aquest presenta. El secret de l'absència de contraindicacions, es deu fonamentalment, a la seva composició: 0% de teïna ó altres alcaloides i molt escassos tanins. A més, posseeix un ric i variat contingut en minerals, d'on es deriven gran part dels seus beneficis.
El Rooibos, també anomenat arbust vermell o Massai, és la beguda nacional de Sud-àfrica.
Es conrea a la costa est i arriba a una altura de creixement de 1,5 m.
Es recullen les fulles joves i se sotmeten a un procés de fermentació, el que intensifica el seu color vermell.
COM PREPARAR-LO
- Posar una cullerada de postres per tassa.
- Abocar aigua a punt d'ebullició, 90 º.
- Deixar en infusió, tapada de cinc a deu minuts.
- Colar i a gaudir de la infusió.
Antihistamínic natural, millora els problemes gastrointestinals, protegeix les dents pel seu contingut en fluor i magnesi, enforteix els ossos, és un excel lent antioxidant, magnífica beguda per a esportistes, protegeix els vasos sanguinis, remineralitzant, diürètic, facilita l'absorció de ferro, protegeix la pell d'agressions externes, equilibra el sistema nerviós, controla el colesterol, la tensió arterial i la glucosa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada