dimarts, 18 de gener de 2011

Ritual del te a la Xina

"El te és molt més que una beguda, és salut, és benestar, és un món d'aromes, textures, colors i sabors"

El ritual del Te a la Xina ha anat variant durant els segles, però va ser la dinastia Ming (1368) la qual va establir un ritual, que perdura fins l'actualitat.

El te s'ha de servir primer a la gent gran, que l'han de provar abans que la resta. El te s'havia de xuclar lenta i sorollosament, assaborint sense pressa. La tassa se sosté amb dos dits, índex i polze, mentre amb el dit cor s'aguanta per la part inferior.

S'utilitzen dos teteres, una blanca de porcellana, i una blava de ceràmica. En la de ceràmica es posen les fulles de te, i s'escalden amb l'aigua que s'ha portat a ebullició en l'altra tetera. Es deixen reposar 2 minuts, i es bolca de nou la infusió a la tetera de porcellana. Se serveix en unes tasses sense nansa, que s'escalfen prèviament perquè el te conservi la seva temperatura.

Quan en una casa o restaurant xinès, volem més te, hem de posar la tapa de la tetera al revés, això indica l'amfitrió o cambrer la nostra intenció de prendre més te.

Des d'on ens veuen.

El racó del Te