dissabte, 7 de novembre del 2009

Piràmide alimentaria


Aquesta es la nova piràmide alimentaria que ha elaborat la ASPB (Agencia de Salut Publica de Barcelona)

Entra les modificacions destaquen:

Especial importància a la practica diària d’exercici durant al menys seixanta
minuts cada dia.
Aigua, en la que s’inclouen les infusions sense sucre.
Pa àrab, les pites, el plàtan o el blat de moro en el apartat d’hidrat de
carboni, a més del pa integral o torrat, que són típics de la alimentació
mediterrània.
Al menys 5 unitats de fruites o verdures al dia i tres
làctics.
Greixos vegetals com l’oli d’oliva i fruits secs, en el apartat de
fruites i verdures.
Begudes de soja és situen a prop dels làctics, ja que
son també un font important de proteïnes i calci.
Carns blanques com el
pollastre i conill, apareixen al costats del llegums, entre les que destaquen
els cigrons, les llenties i les mongetes.
Peix i marisc és recomana entre
tres i quatre cops a la setmana igual que les carns vermelles.Els embotits, els
dolços i la pastisseria cal limitar-los a ocasions especials

.

Des d'on ens veuen.

El racó del Te