dissabte, 22 de gener de 2011

Ritual del Te al Marroc

Té en Marruecos

Ritual del te al Marroc
Al Marroc el te és la beguda nacional. Es beu el te Gundpower barrejat amb fulles de menta i sucre.
És molt important bullir l’aigua amb el sucre perque l’aigua quedi caramel·litzada.
Es consumeix sol o acompanyant els àpats. És un símbol d'hospitalitat, igual que a la Xina, que sempre s'ofereix al nou vingut.
Requereix una tetera metàl.lica, gots de vidre decorats amb motius arabescos, amb les vores daurats. La sucrera i la safata també són metàl•liques- Un cop dipositasts en la tetera les fulles i el sucre, el te s'aboca al vas, des d'una alçada considerable, i es torna a buidar el contingut en la tetera. Aquesta operació es repeteix diverses vegades, fins que el te comença a formar una escuma en el vas. És llavors quan s'ha de tastar. El te es sol servir en 3 rondes,

La primera Amarga com la vida.
La segona Dolça com l’amor
La tercera Suau com la mort

Es sol acompanyar de rebosteria marroquina, que es fa amb mel, dàtils, ametlles, aromatitzats amb aigua de roses o de flor de taronger.

Des d'on ens veuen.

El racó del Te