divendres, 26 d’agost de 2011

La vitamina C, antídot de l’Alzheimer


La vitamina C, antídot de l'Alzheimer

Investigadors de la Universitat de Lund, a Suècia,  han descobert una nova funció de la vitamina C. La vitamina C pot dissoldre els agregats de proteïnes tòxiques causants de la malaltia d'Alzheimer. Els resultats s'han publicat a la revista Journal of Biological Chemistry.
En la malaltia d'Alzheimer, al cervell, s'hi dipositen uns agregats de proteïnes letals per a les neurones, i les primeres en patir l'agressió són les del centre de la memòria.
En tractar el teixit cerebral de ratolins amb Alzheimer, els agregats proteics tòxics es dissolen amb la vitamina C, una propietat desconeguda fins ara, ha declarat Katrin Mani, professora de Medicina Molecular de la Universitat de Lund.
Fruita i verdura fresca, una font de vitamina C
Els antioxidants com la vitamina C tenen un efecte protector front a diverses malalties, des de la grip comuna als atacs de cor i la demència.
El fet que la vitamina C pot aturar el desenvolupament de la malaltia d'Alzheimer obre noves oportunitats en la recerca sobre l'Alzheimer i les possibilitats que en ofereix la vitamina C, ha manifestat la professora Katrin Mani.
Una bona font de vitamina C són les fruites i les verdures fresques.
Sophia Blasco Castell, assessora i coach personal
Telèfon 657 825 188
sophiablasco@gmail.com
http://www.coachingpersonal.cat/
Més continguts sobre Alimentació i sobre Dieta
Què és el Coaching personal? (vídeo)
Postdata:
Ja que estàs aquí, per què no et subscrius al bloc? És gratis i sempre ho serà! Així rebràs totes les novetats al teu correu immediatament. Ho pots fer des de la secció Subscriu-t’hi! que trobaràs al marge superior dret del bloc.
Documentat a:
Nota de premsa de la Universitat de Lund: A new function for vitamin C in Alzheimer's Disease
La vitamina C  i els antioxidants a la Viquipèdia
Compartir és estimar! de Jose Mondo

Des d'on ens veuen.

El racó del Te