dissabte, 23 d’octubre de 2010

Mimat a l'HivernMIMA’T A L’HIVERN
COMPLEMENTS DIETÈTICS I PLANTES MEDICINALS PER AJUDAR-NOS A PASSAR LES MALALTIES TÍPIQUES DE CADA HIVERN.

Els canvis bruscos de temperatura i el fred accentuen el problemes de gola, els constipats i les grips.
La farigola o l’eucaliptus, els xarops amb mel, la vitamina C... tots són fàcils de preparar i ens seran útils per passar un bon hivern.
ALL
Especialment recomanat per a problemes respiratoris. Mucolitic, fluïdifica les secrecions bronquials, desinfecta i augmenta les defenses i la resistència contra infeccions, grips i refredats.
Molt beneficiós en èpoques de canvis de temps. Depuratiu i diürètic ideal per preparar brous depuratius.
Podem prendre 2 perles d’all cada matí per evitar que ens repeteixi.
Brou depuratiu: 5 ó 6 grans d’all, 1 ceba, 3 fulles d’api i 1 fulla de col verda. Ho bullim 15 minuts i ho colem. En prendrem 2 gots cada dia durant la grip constipat.
PROPOLIS
Substància resinosa que elaboren les abelles amb l’escorça d’arbres i plantes per protegir els ruscos d’infeccions. És antibacteriana, cicatritzant, antisèptica. Serveix de gran ajuda en problemes respiratoris, com les grips, sinusitis, problemes de gola o faringitis, estimula les defenses i és una ajuda en processos al·lèrgics i rinitis crònica.
És pot trobar en gotes, sola o barrejada amb plantes, en comprimits, molt útil per els problemes de gola, i afegida a xarops, que inclouen mel i plantes medicinals.
EQUINÀCEA
Planta originaria de les prats centrals del Estats Units. Els indis nord-americans la utilitzaven per diferents tractaments, però destaca la seva capacitat antiinflamatòria, analgèsica, antitèrmica i cicatritzant. És un excel·lent aliat en la lluita i prevenció de la grip. Les dosis aconsellable es de 3 o 4 ml. tres cops al dia, ajudarà a prevenir la grip o a reduir el temps de convalescència. No està aconsellada en el cas de malalties auto-immunes o degeneratives com l’esclerosi múltiple.
La podem travar en forma d’extracte, comprimits o càpsules.
VITAMINA C,
La vitamina C o àcid ascòrbic ajuda a prevenir les infeccions víriques i augmenta la resistència del sistema immunitari. És un bon aliat en la prevenció de constipats i ajuda a disminuir la seva duració i intensitat.
Es pren fàcilment en situacions d’estrès. Els fumadors tenen una major necessitat de vitamina .C (cada cigarreta en destrueix entre 25 i 100 mg).
La podem trobar en fruites i verdures riques en vitamina C com la llimona, taronja, kiwi o verdures com el bròquil. Podem prendre vitamina C en comprimits, com l’atzerola.
OLIGOELEMENTS
MANGANÈS/COURE. La associació d’aquests dos oligoelements augmenta la resistència de les persones davant trastorns de l’aparell respiratori, com els constipats, la sinusitis, el mal de coll o la bronquitis. Especialment indicat per a persones amb problemes respiratoris repetitius durant períodes de temps llargs. No s’ha de prendre en cas d’embaràs o lactància.
CONSULTEU AL VOSTRE METGE

Des d'on ens veuen.

El racó del Te