divendres, 27 de març del 2015

QUE ÉS LA KOMBUCHA?


La Kombucha és una beguda fermentada a través d'un fong. Coneguda des de l'antiguitat per les seves propietats lleugerament estimulants i curatives. 

NO CONFONDRE MAI AMB EL KOMBUCHA, TE D'ALGA KOMBU


La Kombucha és una beguda 100% natural, elaborada segons una antiga recepta de te, sucre i cultius de Kombucha. La seva fermentació transforma el te o la infusió en una beguda amb una variada gamma de vitamines, enzims, minerals i àcids orgànics essencials.
La Kombucha s'aconsegueix a partir d'una infusió ensucrada de fulles de te o de plantes adequades a la qual s'incorpora el cultiu de la Kombucha, una simbiosi de llevats i bacteris beneficiosos, la fermentació transforma la infusió en una beguda saborosa amb una variada gamma d'elements.

Història - Origen de la Kombucha
Les primeres notícies situen la Kombucha com una beguda molt apreciada pels seus efectes estimulants i curatius ja en la dinastia xinesa Tsin, al 221 a. C. A poc a poc es va estendre per Japó, Rússia i Europa. En els últims anys s'ha fet molt popular a Amèrica i als països del centre i nord d'Europa.
Una tradició conta el següent:
L'any 414 a.C. un monjo tibetà amant de la natura anomenat "Kombu" va anar a la casa reial de l'emperador Inkyo i li va regalar el fong de la Kombucha. L'emperador va provar la beguda segons les indicacions i va gaudir tant que va quedar enamorat immediatament. A partir d'aquest moment es va convertir en un gran "Kombuchista". Va recomanar la producció en tot el seu imperi.
L'èxit es va estendre ràpidament i així aquesta llegendària beguda va obtenir el seu nom:
"Kombucha" que vol dir "te de Kombu". (NO CONFONDRE AMB EL KOMBUCHA, TE DE ALGA KOMBU)
Des de més que 2000 anys, la Kombucha és apreciada pels seus efectes estimulants i curatius, i el seu deliciós sabor. En els últims anys, s'ha fet molt popular a Amèrica i als països del centre i nord d'Europa. .
Propietats i beneficis
Hi ha moltes opinions favorables sobre els possibles avantatges del te Kombucha

Algunes propietats que s'atribueixen a la Kombucha:
• normalitza el trànsit intestinal
• regula la flora intestinal
• té efectes antivírics i antibacterians
• activa la defensa del cos
• desintoxica l'organisme
• redueix el nivell de colesterol
• equilibra l'acidesa en el cos
• millora la digestió de les proteïnes
• estimula la circulació
• facilita l'absorció de minerals
• activa les funcions del pàncrees
• equilibra la glucosa sanguínia
• augmenta la secreció de sofre fisiològic, vitamina B12 i vitamina K
• millora el rendiment de l'oxigen a les cèl·lules
• augmenta el benestar
• augmenta la capacitat física dels esportistes

• treu el cruiximent

Des d'on ens veuen.

El racó del Te