dilluns, 8 de desembre de 2014

El Prakruti, la nostra constitució i les infusions que ens benefícien

El Prakruti:
La nostra constitució i les infusions que ens beneficien.
Prakruti és la constitució física i mental característica d'una persona. També es defineix com l'univers manifestat en la seva totalitat. El Prakuti queda definit per les condicions existents en el cos i en la ment dels pares en el moment de la nostra concepció.
També depèn del nostre Karma: "Qui sóc avui depèn del que era ahir i el que arribi a ser demà, depèn del progrés que faci avui". Per tant podem dir que fins i tot està format abans de la concepció.
El predomini d'elements (panchamahabootas) decideix la constitució física, el predomini de GUNAS decideix la constitució psicològica i el predomini dels humors, DOSHAS, determina el prakruti dóshico, l'estat funcional o energètic del cos.
Èter, aire, foc, aigua i terra es manifesten en el cos com tres principis bàsics o humors anomenats DOSHAS i són coneguts com Vata, Pitta i Kapha. Aquest resum defineix els 3 doshas.VATA: Èter + Aire
Com tenen èter i aire estan governats pel canvi i la inestabilitat, així el seu cos tendeix a canviar de pressa. (Exemple d'aire com brisa o d'huracà = inestabilitat)

INFUSIÓ AIURVEDICA  VATA (ANTI- ESTRES)
Trossos de canyella, arrel de regalèssia, arrel de gingebre, fonoll, pell de taronja, cardamom. 

Aquesta infusió té un efecte revitalitzant.
PITTA: Foc
Pitta està regida pel foc. El foc pot donar una escalfor càlida i agradable, suau i tendre, però també pot ser imparable i cremar-ho tot amb el seu mal humor, la seva ràbia.

INFUSIÓ AIURVEDICA PITA (EQUILIBRANT)
Trossos de canyella, cardamom, arrel de regalèssia, coriandre, fonoll, arrel de gingebre i pètals de rosa.  

Aquesta infusió té un efecte equilibrant.
KAPHA: Terra + aigua
Kapha està regit per l'aigua i la terra. Pot aportar estabilitat, confiança, fertilitat, però també pot avorrir per la seva letargia, el seu estancament o la seva lentitud.

INFUSIÓ AIUVERDICA KAPHA (ESTIMULANT)
Gingebre, cardamom, coriandre, cúrcuma, clau d'espècie, nou moscada.

Aquesta infusió té un efecte estimulant. 

Des d'on ens veuen.

El racó del Te