divendres, 30 de desembre del 2011

Te Oolong



El Te Oolong o Te Blau és produeix a Xina i principalment a Formosa, l’actual Taiwan. Es tracta d’una delicada varietat de Te verd que ha estat sotmès a un procés de fermentació molt curt que l’acosta molt al Te negre. Parlem d’un Te verd amb el sabor dolç i suau del Te negre.  Delicat i refrescant, de color del moscatell a la tassa, de fulla gran i cargolada.
La elaboració del Te Oolong és una de las més complicades, ja que començada la collita s’inicia un procés que no podrà ser detingut fins el seu empaquetat final, per aquest motiu la manipulació d’aquest Te està reservat al personal més expert.
Només es recullen el brots tendres que es posaran a assecar durant 30 minuts al aire lliure, acte seguit són traslladats a sales tancades, sense llum, durant 6 hores, estenen les fulles delicadament on s’inicia el procés de fermentació que és aturat bruscament aplicant un grau d’escalfor, perfectament calculat, provinent  del foc, és quan la fulla es recargola i pren un color fosc blavós final que el caracteritza.

Beneficis del Te Oolong:

• El te redueix el greix i es utilitzat en les dietes d'aprimament.
• Calma la set pres fred.
• És antioxidant donant-li un efecte rejovenidor.
• Regula i disminueix el colesterol.
• Desintoxica i depura activant el metabolisme del fetge.
• Millora i reforça el sistema immunològic ja que ens preserva de les infeccions i         
  posseeix efectes bacteriostàtics.
• Bo per l'estrès i la depressió.
• Té efectes protectors en el sistema cardiovascular.
• Desintoxica i depura activant el metabolisme del ronyó.
• Bo per a la prevenció del càncer.
• Combat la càries pel seu contingut de fluor.
• Afavoreix els pulmons.
• Alguns minerals que aporta el te oolong són calci, magnesi, ferro, fòsfor, etc.
• L’any 2004  la Universitat de Osaka va descobrir que el Te Oolong, consumit      
   habitualment, incrementa el nivell en l’organisme de l’hormona     
   “adipoctecnina” que inhibeix la fase inicial de l’arteriosclerosi.
  

Per preparar una tassa de Te Oolong:

Una cullera de postre plena, uns 3 grams, afegir aigua quasi bullin, entre els 90 i 100 graus i deixar en infusió entre 3 i 5 minuts.

Que el gaudiu!!!

Des d'on ens veuen.

El racó del Te