diumenge, 22 de maig de 2011

Te Blanc

El te blanc creix a la província Xina de Fujian i la planta també és coneguda com Peonía Blanca. La fulla és molt voluminosa i allargada. Es recullen únicament els brots més joves i tendres, quan les fulles estan cobertes d'un fi borrissol blanc. És quan les seves propietats adquireixen major eficàcia. A continuació es deixen assecar al sol, mantenint intacta la seva puresa i el seu màxim nivell energètic.

En te blanc se’l coneix com "l'elixir de la joventut". El te blanc és dels més valorats a causa de la gran quantitat d'antioxidants que conté. En tassa dóna una infusió de color ambre i el seu sabor és molt suau amb un punt picant.

Pai Mu Tan és un te d'alta qualitat elaborat segons l'antiga tradició xinesa. Pai significa "blanc" i Mu Tan "rosa de pasqua". De sabor suau i molt aromàtic. Conté aproximadament 5 vegades més antioxidants que el te verd i només la meitat de teïna.

Durant segles el consum de te blanc va estar restringit a l'emperador i els seus familiars ja que es pensava que contenia el secret per a la vida eterna. Eren seleccionats els millors i més joves brots de la primavera, seleccionats, tallats i manipulats a mà amb guants blancs i tisores d'or, per no profanar el poder sagrat que se li atribuïa. Més de 90.000 brots son necessaris per obtenir 250 g de te blanc.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hemos empezado con el te blanco y esta buenisimo. He pensado que donde mejor para informarme de las propiedades que aqui??? Muy bueno el post, gracias !!

Des d'on ens veuen.

El racó del Te