dilluns, 9 de maig de 2011

Propietats del Rooibos


Les propietats del Rooibos, converteixen aquesta infusió en una excel lent alternativa del te vermell, sense les contraindicacions que aquest presenta. El secret de l'absència de contraindicacions, es deu fonamentalment, a la seva composició: 0% de teïna ó altres alcaloides i molt escassos tanins. A més, posseeix un ric i variat contingut en minerals, d'on es deriven gran part dels seus beneficis.
El Rooibos, també anomenat arbust vermell o Massai, és la beguda nacional de Sud-àfrica.
Es conrea a la costa est i arriba a una altura de creixement de 1,5 m.
Es recullen les fulles joves i se sotmeten a un procés de fermentació, el que intensifica el seu color vermell.
COM PREPARAR-LO
  1.  Posar una cullerada de postres per tassa.
  2.  Abocar aigua a punt d'ebullició, 90 º.
  3.  Deixar en infusió, tapada de cinc a deu minuts.
  4.  Colar i a gaudir de la infusió.
Antihistamínic natural, millora els problemes gastrointestinals, protegeix les dents pel seu contingut en fluor i magnesi, enforteix els ossos, és un excel lent antioxidant, magnífica beguda per a esportistes, protegeix els vasos sanguinis, remineralitzant, diürètic, facilita l'absorció de ferro, protegeix la pell d'agressions externes, equilibra el sistema nerviós, controla el colesterol, la tensió arterial i la glucosa.

Des d'on ens veuen.

El racó del Te