dimarts, 17 de maig de 2011

Kamut


                         

El Kamut és el blat més antic que existeix. 
És el blat del faraons, va ser utilitzat com moneda al antic Egipte, és el nom que donàvem els Egipcis al pa.

La seva resistència a les plagues és extraordinària, per això es pot cultivar d’una forma ecològica sense dificultats. 
Debut a que no ha petit encreuaments, barreges d’espècies i tractaments transgenics,  produeix menys al·lèrgies i intoleràncies que el blat comú.

Ric en Magnesi, Zinc, Potassi, Calci,  Seleni i vitamina E i B, compte un 30% més que el blat comú.

El gra de Kamut és més gran i dur, d’un sabor més fort que el blat comú.
Es pot cuinar com si fos arròs integral degut a que la seva pell es molt fina.

La llet de Kamut s’obté dels brots verds del germinat, així conserva el seu poder nutritiu, de gust fi i agradable.

1 comentari:

Iñaki Barettini ha dit...

Que bueno, como echamos en falta todas estas cosas aqui...
Es curioso que a pesar de tener origen oriental, hoy en dia apenas existe tradicion de comer pan en estos paises...
Recuerdos desde Thailandia

Des d'on ens veuen.

El racó del Te