dissabte, 1 de juny de 2013

Ús medinal de l'Stevia

Consultant la multitud d'estudis i amb l'experiència de centenars de diabètics que la consumeixen a Catalunya i la resta de l'Estat Espanyol, es pot dir que és una planta que regula el sucre en la sang, que redueix la pressió arterial, que regula l'aparell digestiu en general, actua favorablement en moltes persones amb ansietat, redueix el greix en persones obeses, és diürètica, eliminant quilos de líquids corporals retinguts, redueix el colesterol i ajuda a cremar els triglicèrids.

La dosi que solen utilitzar la major part de les persones que han observat efectes beneficiosos és de 2-4 fulles tendres menjades directament abans o mentre s'esmorza i 2-4 fulles més abans o durant el sopar.

Quan no es disposa de fulles tendres es poden fer infusions de fulla seca (una infusió al matí i una altra a la nit). La infusió es pot fer cada vegada, amb una dosi d'una cullerada de postres per tassa d'infusió, o bé es pot fer per dos dies, deixant que un litre d'aigua comenci a bullir, tancar el foc i afegir 4 cullerades de postres de fulles seques triturades, deixant reposar 10 minuts i filtrar abans de prendre-la, perquè el full de totes les seves propietats.

Guardar a la nevera la infusió no utilitzada en un pot de vidre tancat.

Un altre sistema és deixar la nit abans en maceració d'aigua amb temperatura del temps, la mateixa proporció de Stevia seca per litre i al dia següent filtrar, prendre la que es desitgi i la resta guardar a la nevera.

Des d'on ens veuen.

El racó del Te