dijous, 30 de maig de 2013

Regulació legal de l'Stevia

JECFA (Joint FAO / WHO Expert Committee on Food Additives)

A la 68 ª reunió (2007) es va fixar la monografia (Steviol Glycosides) amb un contingut mínim del 95% del total dels glicòsids de esteviol.

A la 69 ª reunió (2008) es va aprovar una ingesta diària administració (IDA) de 0-4 mg / kg pes corporal, expressada com esteviol.

UNIÓ EUROPEA (UE)

El 2000 la Comissió Europea va denegar l'autorització com a aliment nou (novell food) per a la Stevia rebaudiana, sol.licitada el 1997 pel Prof Jan Geuns

El 2007 l'Associació Europea de l'estèvia (EUSTAS) va demanar l'autorització de la Stevia rebaudiana com a aliment nou (novell food) i també dels glicòsids de esteviol mín. 95% com edulcorant intensiu a l'EFSA (European Food Safety Authority).

A l'agost del 2009, França va aprovar provisionalment l'ús d'edulcorants de Stevia amb una puresa en rebaudiósido A (Reb A) del 97%.

El 14 d'Abril de 2010, l'EFSA emet una opinió favorable sobre els glucòsids de esteviol (puresa> 95%) com additiu alimentari. Això no inclou les fulles, que s'han de considerar "novell food", encara pendent d'autorització.

USA

Fins a 2008, com a suplement dietètic. A mitjans del 2008, diverses empreses han realitzat autodeclaracions ("self-Affirmation") GRAS (generally recognized as safe) per al rebaudiósido A mín. 97%.

CANADA

Suplement dietètic.

MERCOSUR (Argentina, Brasil, Paraguai, Uruguai), BOLÍVIA, Xile, Colòmbia, Equador, Perú

Additiu alimentari.

AUSTRÀLIA / Nova Zelanda

Autoritzats els glucòsids de esteviol com edulcorant intensiu (agost 2008).

Altres

Autoritzats els extractes de estèvia com edulcorant a Japó, Xina, Taiwan, Corea del Sud, Tailàndia, Malàisia, Índia, Israel, ...

Des d'on ens veuen.

El racó del Te