divendres, 12 d’agost de 2011

GENMAICHA

Genmaicha vol dir literalment "te d'arròs integral", és el nom Japonès d'un te verd Bancha barrejat amb arròs integral torrat. De vegades se l'anomena "te de crispetes de blat de moro" perquè alguns grans d'arròs esclaten durant el procés de torrat i semblen crispetes Aquest tipus de Te era consumit originalment pels japonesos pobres, fent servir l'arròs com farciment per reduir el preu del Te. Actualment és consumit per tots els segments de la societat.

És molt popular al Japó i es pot prendre fins i tot abans de dormir, a causa del seu baix contingut en teïna. Té la reputació d'ajudar a fer la digestió, per la qual cosa es serveix sovint després dels àpats.

La infusió resultant té un color groc clar. Resulta suau al paladar i combina el sabor herbal fresc del te verd amb l'aroma de l'arròs torrat. L'aigua per infusionar aquest Te ha d'estar entre els 80-85 º C i un temps de 3 a 5 minuts.

Resulta deliciós ben fred.

És la beguda oficial dels monestirs Zen.

Des d'on ens veuen.

El racó del Te