dimecres, 15 de juny de 2011

Te Dooars

Dooars està situada al nord-est de l’Índia entre les regions de Darjeeling i Assam. Els hiverns son freds i llargs i l’estiu és suau i curt. La seva economia és agrícola, destacant els jardins productors de Te.

El Te va ser implantat en aquesta regió durant la dominació britànica, aconseguint la producció d’una autentica joia, el Te Dooars Putharjhora TGFOP. Es tracta d'un regal per els amants del Te negre, suau, de color moscatell a la tassa, de sabor intens, un punt picant, terròs, amb un toc que recorda a la xocolata. Quan ens atrevim a alliberar-nos de la norma de les infusions curtes, descobrirem que a partir del cinquè minut, aquestes fulles desprenen tota la essència d’aquesta terra, incorporant a la infusió un sabor cítric llimona potenciant un sabor excepcional.

Cal recordar que:

Fins a 3 minuts d’infusió les fulles del Té desprenen la Teina que produeix un efecte estimulant i que a partir del 3 minuts d’infusió el Té desprèn la Tanina que contraresta els efectes de la Teina i produeix uns efectes tranquil•lizants i de satisfacció.

Des d'on ens veuen.

El racó del Te