dijous, 26 de novembre de 2009

Problemes per dormir


MELATONINA

La hormona de la joventut o de la son. La Melatonina es la encarregada de regular el ritme de la son-vigília. La produeix la Epifisis o glàndula Pineal que es troba a la base del cervell. Es alliberada a les hores nocturnes, quan les cèl·lules nervioses de la retina no estan estimulades per la llum. La seva secreció segueix un ritme circadià, s’inicia al fer-se fosc arribant al punt culminant durant la nit, decreixent pel matí i es molt baixa durant el dia.

La producció de melatonina es màxima a l’infància, disminueix a partir dels 20 anys i decreix bruscament a partir dels 40 anys, desapareixent, casi totalment, a la ancianitat.

La presa externa de Melatonina es adequada quan no es pot dormir per canvis de torns d’horaris laborals, el famós Jet-Lag i problemes de son en general. Es un antioxidant poderós, protegeix l’envelliment de la glàndula Pineal i per tant protegeix i retarda l’envelliment general del organisme, de la degradació dels teixit i retarda de degeneració física i mental de la gent gran. Protegeix també de l’estrès, la depressió i la irritabilitat i no genera addicció.

Consulteu al vostre metge.

En aquest link podreu trobar més informació sobre la Melatoninahttp://www.saludplena.com/index.php/62/

Des d'on ens veuen.

El racó del Te