divendres, 23 d’octubre de 2009

Baies de Goji
 • 34 RAONS PER PRENDRE BAIES DE GOJI

  Les baies de GOJI és el fruit d’un arbust de 4,50m. d’alçada aproximadament, creix només en les valls del Himàlaia, en el Tibet a 4000 m. d’altitud..

  1. ALLARGA LA VIDA. El GOJI és conegut com la fruita de la longevitat. Els polisacàrids que conté la seva cèl·lula mestre i els seus poderosos antioxidants, constitueixen una defensa contra l’envelliment prematur.
  2. INCREMENTA L’ENERGIA I LA FORÇA. Classificat com un dels principals adaptogens d’Àsia, el GOJI augmenta la resistència física i la tolerància al exercici físic.
  3. TROBAT MÉS JOVE. El GOJI estimula la glàndula pituïtària per que alliberi la hormona del creixement.
  4. DISMINUEIX LA PRESSIÓ SANGUÍNIA. La pressió sanguínia alta es pot previndré notablement gràcies als polisacàrids de la molècula mestre del GOJI.
  5. PREVÉ EL CÀNCER. El GOJI és una de les úniques plantes del mon que conté el mineral anti-cancerós Germani. Aquest mineral pot aturar les mutacions genètiques de les cèl·lules que poden donar origen al càncer.
  6. NIVELLS DE COLESTEROL SALUDABLES. El GOJI conté beta-sitosterol que disminueix els nivells de colesterol.
  7- AFAVOREIX EL CONTROL DE LA DIABETIS. El GOJI s’ha utilitzat a la Xina des de fa molts anys com tractament de la diabetis en adults i millora la resposta de l’insulina facilitant que aquesta arribi a les cèl·lules del cos.
  8. AUGMENTA LA LÍBIDO I LA FUNCIÓ SEXUAL. La baia de GOJI és adorada com un dels principals tònics sexuals, en forma d’herba, per tota la medicina asiàtica.
  9. FA PERDRE PES. Els polisacàrids del GOJI redueixen el pes corporal al millorar la transformació en energia dels aliments en lloc de greix.
  10. MILLORA EL MAREIG I EL MAL DE CAP. El GOJI és una de les herbes més utilitzades per la medicina tradicional xinesa per recuperar l’equilibri del yin/yan.
  11. DORM MILLOR. Des de fa molt de temps el GOJI s’ha utilitzat a tota Àsia com tractament del insomni.
  12. MILLORA LA VISIÓ. Des de l’antiguitat la baies de Goji han estat molt populars a la Xina per les seves propietats en la millora de la visió.
  13. AFORTEIX EL COR. El Goji conté Cyperono, un Sesquiterpè beneficiós per el cor i la pressió sanguínia que ajuda a conservar la força i la integritat de les artèries coronaries.
  14. INHIBEIX LA PEROXIDACIÓ DELS LÍPITS. El GOJI incrementa els nivells d’un enzim important de la sang que inhibeix la formació de peróxits lípits perillosos, reduint el risc malalties càrdio-vasculars..
  15. RESISTEIX LES MALALTIES. El Superòxit és un radical lliure que té un paper important en la aparició de les malalties. El cos humà es defensa del Superòxit gràcies al enzim Superòxit Dismutasa (SOD), la producció d’aquest enzim disminueix amb l’edat. El consum del GOJI augmenta en un 40% la producció de l’enzim SOD.
  16. MILLORA LA RESPOSTA INMUNOLÒGICA. Els polisacàrids de GOJI milloren i equilibren l’activitat de tots els tipus de cèl·lules immunes, incloses les T, cèl·lules T citotòxiques, NK, Lisozima, factor necrosis tumoral alfa i inmunoglobulines lgG i lgA.
  17. CONTROL I COMBAT DEL CÀNCER. Pacients que junt amb la medicació van prendre baies de GOJI , han presentat tases de resposta fins a un 250% per sobre del que només van prendre la medicació.
  18. PROTEGEIX EL VALUÓS ADN. Els Polisacàrids de la molècula mestra i la Betaína del GOJI poden restaurar un ADN malmès per la exposició a productes químics, contaminats i per radicals lliures.
  19. INHIBEIX EL CREIXEMENT DELS TUMORS. La Interleucina-2 (IL2) és una citocina (proteïna cel·lular) que provoca resposta contra els tumors en una varietat de càncer, produint la mort de les cèl·lules tumorals. El GOJI millora la producció de IL2.
  20. REDUEIX ELS EFECTES TÒXICS DE LA QUIMIO-TERÀPIA I LA RADIACIÓ.
  El GOJI millora els efectes de la radiació per combatre el càncer de pulmó i protegeix d’una forma efectiva els efectes secundaris nocius de la quimio-teràpia i radiació.
  21. ENFORTEIX LA SANG. Els Flavonides del GOJI protegeixen els glòbuls vermells i contra els perjudicial radicals lliures i ha estat utilitzats per tractar deficiències en la producció de glòbuls vermells, glòbuls blans i plaquetes.
  22. MILLORA EL RECOMPTE DE LINFOCITS. El GOJI incrementa el recompte de linfocits i ajuda a activar-los quan el cos és atacat.


  23. COMBAT L’INFLAMACIÓ I L’ARTRITIS. En el cas d’inflamació crònica ò aguda es produeix tal quantitat del radical lliure Superòxit, que supera la capacitat de defensa de l’enzim SOD, produint dolor en les articulacions i teixits. El GOJI ajuda a recuperar l’equilibri de l’enzim anti-inflamatori SOD.
  24. PROTEGEIX EL FETGE. El GOJI conté un Cerebrosodi que protegeix les cèl·lules hepàtiques.
  25. TRACTA ELS SÍMPTOMES DE LA MENOPAUSA. En la medecina tradicional xinesa, molt dels símptomes de la menopausa s’atribueixen a una deficiència del YIN als ronyons. Durant segles el GOJI ha estat utilitzat per tonificar el YIN i recuperar el equilibri hormonal.
  26. COMBAT LES NÀUSEES MATINALS. A la Xina és normal que les dones embarassades prenguin el GOJI en forma de te calent, en el primer trimestre del embaràs per prevenir les nàusees matinals.
  27. MILLORA LA FERTILITAT. Fa segles que la medecina asiàtica utilitza el GOJI per tractar la falta de fertilitat tant en homes com en dones. En les dones té capacitat de restablir el jing (essència reproductiva). En els homes els polisacàrids del GOJI allarguen la vida del espermatozous i retarden la mort de les cèl·lules testiculars a causa del stress.
  28. ENFORTIDOR DE LA MUSCULATURA I OSSOS. El Goji facilita la secreció de la hGH. L’hGH que facilita la producció de teixit muscular i l incorporació del calci en ossos i dents.
  29. AJUDA A LA SALUT RENAL. A la Xina es considera que els ronyons son els òrgans vitals més importants i es creu que controlen el cervell i altres òrgans. El GOJI és un super-tònic renal, ja que influeix tant en el Yin com en el Yan.
  30. MILLORA LA MEMÒRIA. El GOJI conté Betaina que en el cos es transforma en Colina, una substància que millora la capacitat de recordar.
  31. MILLORA LA TOS SECA CRÒNICA. Els herbolaris xinesos utilitzen el GOJI, sol ò combinat amb altres herbes, per alleugerir la tos seca.
  32. DISMINUEIX L’ANSIETAT I EL STRESS. Com adaptogen el GOJI ajuda al cos a adaptar-se a situacions de stress i dona les reserves d’energia necessàries per controlar qualsevol dificultat.
  33. IL·LUMINA L’ESPERIT. Es creu que un consum constant de GOJI facilita una actitud alegre i positiva davant la vida.
  34. MILLORA LA DIGESTIÓ. Des de fa molt de temps el Goji s’està utilitzant en el tractament de la gastritis atròfica, un debilitament de la digestió com conseqüència d’una activitat reduïda de les cèl·lules del estómac.

  CONSULTEU AL VOSTRE METGE

  RECOMANACIONS. Les baies de GOJI és un fruit deliciós, delicat, porós i fràgil. Cal prendre’ls amb una total garantia de qualitat i higiene. Aquesta baia està assecada al sol, però té un alt contingut d’aigua, un cop el GOJI és envasat no és pot tornar a obrir fins el seu consum, ja que el contacte amb l’aire i la llum les oxida i degrada ràpidament. Un cop oberts cal guardar-los a la nevera, en l’envàs original i consumir-los abans de 45 dies. Els paquets de baies de GOJI han d’ésser hermètics, opacs, degudament certificats i precintats.
  Cal evitar comprar-los a dojo (granel) per 3 motius:
  El GOJI és un fruit porós, absorbirà qualsevol patologia, ambient, olor, pols que el toqui i es consumeix cru.
  Es degrada i oxida amb facilitat en contacte amb l’ambient, perdent així les seves propietats..
  S’estan comercialitzant WOLFBERRY (molt semblant). en contes de GOJI, es tracta d’una baia de GOJI borda que creix a l’Àsia i al sud-est d’Europa.

  ( Per el Dr.Earl Mindell i publicat al Butlletí del Institut Biològic de la Salud,
  http://www.intitutobiologico.com/)

  El Cargol del Montseny
  Pssg/ Vitamenia, 16
  Santa María de Palautordera

Des d'on ens veuen.

El racó del Te